Minsgi Magyar Sertshs
Szzrmk magyarosan

Hozzávalók:

80 dkg szzérme
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, kiskanál rölt pirospaprika, kevés rölt bors
liszt, olaj a sütéshez
 
Elkészítés:
 
A szzérméket felszeletelem, kicsit kiverem. Az rölt borssal összekevert lisztbe forgatom, majd kisütöm. A visszamaradt zsiradékban megpirítom a kockára vágott hagymákat, majd hozzáadom a kockára vágott paradicsomot és a nagyobb kockára vágott paprikát. Megszórom a pirospaprikával, sózom, lecsóalapot készítek. Ha kész, a kisütött szzérméket belerakom, összeforralom, melegen tartom. Közben héjában megfzöm a burgonyát, kihtöm, majd karikára vágom, s kisütöm. Egy tzálló tálban rétegesen elhelyezem, és kbb 15 percig 150 fokom sütöm.
 
Beküld: Szabó Attila